24 Ekim 2024 Perşembe BAŞKANLIK
A
a

Kosova ile Sosyal Güvenlik Anlaşması II. Tur Müzakereleri Gerçekleştirildi


Kosova ile Sosyal Güvenlik Anlaşması II. Tur Müzakereleri Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Kosova Maliye, Çalışma ve Transferler Bakanlığı temsilcileri (MÇTB) sosyal güvenlik anlaşmasının uygulanmasına ilişkin idari anlaşma imzalanması amacıyla II. Tur Müzakereleri için Ankara’da bir araya geldi.

SGK Başkanlığı Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem, Kosova Maliye, Çalışma ve Transferler Bakan Yardımcısı Avni Zogiani, SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Küçükevcilioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Anlaşmalar Daire Başkanı Dr. Selim Dağlıoğlu, SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma, ve MÇTB Emeklilik Daire Başkanı Blerim Hasani katıldı.

Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, gerçekleştirilen görüşmelerin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini vurgulayarak idari anlaşmanın iki ülke kurumları arasında iş birliğini hızlandırması ve vatandaşların sosyal güvenliğe ilişkin haklarına ivedilikle kavuşması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Bakan Yardımcısı Ertem, imzalanan anlaşmanın iki ülkedeki yatırımcılara kolaylık sağlayacağına değinerek, “Sosyal Güvenlik Anlaşması iki ülke arasındaki vatandaşların ve sigortalıların mevcut haklarını koruyacaktır.” dedi.

Bakan Yardımcısı Avni Zogiani ise konuşmasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Sosyal Güvenlik Kurumuna ev sahipliği için teşekkür ederek, Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduğunu ve iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinden duyacağı memnuniyeti dile getirdi

 

Kosova’daki 1. Tur görüşmelerinde çok faydalı bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Bakan Yardımcısı Zogiani “Türk heyeti ile karşılıklı tecrübelerimizi paylaştık. Yaptığımız görüşmeler sonunda ortak bir metne mutabık kaldık. Açık kalan konuları zaman içerisinde giderdik. İnanıyorum ki her iki ülkenin vatandaşları için faydalı karşılıklı olarak fayda sağlayacağı bir anlaşmayla sona erecektir.” şeklinde konuştu.

Üç gün süren görüşmelerin sonunda, nihai idari anlaşma metni üzerinde mutabık kalınarak, müzakerelere ilişkin hususlar ile anlaşma sağlanan konular tutanak altına alındı.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler