23 Ekim 2024 Çarşamba BAŞKANLIK
A
a

SGK, Resmi İstatistik Kalite Belgesi Aldı


SGK, Resmi İstatistik Kalite Belgesi Aldı

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Resmi İstatistik Programı kapsamında ürettiği “Sigortalı İstatistikleri” Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 2024-2028 dönemi için kalite belgesi aldı.

TÜİK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Demir, Resmi İstatistik Kalite Belgesi’ni SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün’e takdim etti.

SGK Başkanlığı’nda yapılan takdim törenine, Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı Ayça Altındal, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bünyamin Odabaşı, SGK ve TÜİK temsilcileri katıldı.

Başkan Yardımcısı Ertüzün, takdim töreninde yaptığı konuşmada, SGK'nın istatistik üretim kalitesine vurgu yaptı.

Ertüzün, belgenin Kurumları için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu belge, SGK'nın istatistik üretim kalitesinin tescillendiğini göstermektedir. Gelecekte de bu kaliteyi artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İstatistiki verilerin kamu kurumları başta olmak üzere tüm kurumlar için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Ertüzün yaptıkları çalışmalar, sunum ve raporlarda resmi istatistik kurumu olan TÜİK verilerinden her zaman faydalandıklarını söyledi.

TÜİK Başkan Yardımcısı Demir, "Resmi İstatistik Kalite Belgesi, üretilen verilerin güvenilirliği ve geçerliliği açısından büyük önem taşımaktadır. SGK'nın bu başarı, istatistik kalitesini artırma yönündeki çabalarının bir göstergesidir" dedi.

Demir, bu belgeyi ilk defa takdim ettiklerini ve 5 yılda bir yenileyeceklerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler